Nederland Wint

De Nederlandse Loterij is het nieuwe merk van de Nederlandse Staatsloterij en de Lotto. Daarmee zijn ze in een klap de grootste kansspelorganisatie van Nederland met een gevarieerd aanbod van kansspelen. Naast het uitkeren van geldprijzen aan deelnemers, wil de Nederlandse loterij aan de hand van het platform Nederland Wint, laten zien wat sport en bewegen voor elke Nederlander doet én kan doen.

In opdracht van CROWD is Slashsmart gevraagd het platform, ‘Nederland Wint’ te realiseren. De voornaamste eis van het CMS systeem was om eenvoudig zelf content toe te voegen en te plannen op basis van hun content kalender. Nieuwe artikelen verschijnen niet alleen op het platform, maar worden ook automatisch gedistribueerd naar Facebook, Twitter en andere kanalen.

Aan de hand van een overzichtelijk dashboard, krijgt de Nederlandse Loterij uitgebreid inzicht in traffic op het platform door middel van Google Analytics. Vanzelfsprekend is er gedacht aan SEO optimalisatie: redacteuren krijgen binnen het CMS direct SEO feedback voor een betere vindbaarheid.

Impressies

nl_wint_1
nl_wint_2
nl_wint_3